Chef in eigen tuin

Het is ‘s avonds langer licht, de temperatuur stijgt en het is eindelijk weer tijd om buiten te eten. Tijd om alles uit de kast te halen voor een heerlijk diner in eigen tuin. Wij hebben drie culinaire recepten voor je verzameld die je op de Re-New buitenkeuken kan bereiden. Dus zet je koksmuts maar op en imponeer je vrienden met deze heerlijke recepten:

Gegrilde asperges met gerookte prosciutto

Ingrediënten voor 10 personen

500 g groene asperges, geschild 6 plakken dungesneden prosciutto en verse zachte geitenkaas

Bereidingswijze
Smeer wat geitenkaas op ieder plakje ham, leg er twee asperges op, wikkel de ham eromheen en zet vast met cocktailprikkers grill onder een zachte grill, of op een grillpan bedekt met een deksel gedurende 6-8 minuten of tot de ham licht krokant wordt.

Zalm met dille van de grill

  • ± 500 gram zalmfilet zonder vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels vers gehakte dille
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de zalm in blokjes. Meng de olijfolie met de dille, citroenrasp, citroensap en peper en zout naar smaak. Roer de blokjes zalm erdoor en laat 10 minuten marineren.

Rijg de zalm op houten prikkers en grill in 8 tot 10 minuten op een grillplaat.

Lamskoteletten van de grill

  • 8 stuks Lamskoteletten
  • 150 gram Olijven (zonder pit)
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlpl Citroenschil (geraspt)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper (vers gemalen)

Bereidingswijze
Bestrijk de koteletten met olie. Hak de olijven fijn en meng er uitgeperste knoflook door met citroenschil, zout, peper en 1 eetlpl. olijfolie. Bestrooi de koteletten met zout en peper en grill ze 3 min per kant in een grillpan. Leg een lepel van het olijvenmengsel op de koteletten.